Fina montrar på SM.

 

Detta företaget gjorde korgar man kan hänga på tvättmaskinen/tumlaren, så man slipper att tvätten ramlar på golvet när man tar ut den ur maskinen. Bra idé, för jag stör mig som fn på att blöta kläder hamnar på äckliga golvet i tvättstugan i lägenheten. Och ens egna korg tar inte emot allt! :)



Kiwi gjorde hållare för vantar etc. så de inte försvinner. Bilden gör inte deras monter rättvisa, men det var riktigt snyggt med den högupplösta bilden på deras produkt på ena monterväggen.



Detta UF-företaget gjorde "pip-fria-bälten", dvs. de piper inte när man går igenom kontrollerna på flygplatsen och man slipper tappa byxorna ;) Detta var nog den snyggaste monterna på hela SM, för den såg så himla proffsig ut. Sen går den nog att utveckla ännu mer för att göra den intressantare. Jag stannade och pratade med tjejerna, och självklart hade de kontakter inom familjen som hjälpt dem med montern. Men snyggt ändå!


Om jag skulle representara/bossa över ett företag/avdelning eller vill ha inspiration skulle jag bege mig till de regionala mässorna samt SM, för att prata och som sagt inspireras utav ungdomarnas kreativitet.
Skulle jag behöva anlita någon skulle jag gå dit också, dessa kidsen gillar att jobba hårt!


Och ni på Drivkraft skulle verkligen ta tillfälle i akt att synas på de regionala mässorna, det är där Er målgrupp befinner sig, kids som vill spinna vidare på sin tjänst/produkt men samtidigt gå en utbildning ;)



Guu så trevligt!

En 2:a klassare ifrån min gamla gymnasieskolan i ÅMÅL var här på spontanbesök alldeles nyss! De var väldigt trevliga och lättsamma, inte alls dryga som många ungdomar är. Nåväl. De är från Åmål, man är trevlig där! :)

Har suttit och trixat och fixat med dessa intyg idag! Det är 4 elever utav 370 st jag inte hittar. Finns inget bra sätt att söka efter dem heller, så får ta nya tag imorgon att hitta dem. Imorn ska jag även ringa de lärare som inte har lagt in betyg ännu, så intygen kan skickas.

Jag & Linn tog en lång lunch på Överby, då vi var de enda på kontoret idag och att det är vår sista vecka. Linn ska föda om typ 3-4 veckor, det ska inte jag, men jag ska vandra vidare i livet iaf. Mot GÖTEBORG!

Och på lördag ska vi flytta alla våra grejer ifrån lägenheten, vilket innebär att jag får leva på en madrass i en tom lägenhet nästa vecka! Lyxigt.

Jag är oerhört tacksam mot mig själv som valde UF och Susanna som ville ta emot mig här på UF Fyrbodal. Jag har fått ett mycket större kontaktnät, och en mycket större kunskap om vad jag vill jobba med.

Det är i en liknande miljö med unga härliga människor och deras ideér och tro om att allt går bara man vill, jag vill jobba i. Jag tror jag skulle få ut mer utav det än att sitta bland kostymnissar och låtsas ha mycket pengar (NO fence!).







Strömstad och sista veckan.

Tors-fre var jag med UF till Strömstad på lärarkonferens. Fick erfarna att även lärare kan skoja till det (såklart de kan, men man har ju en bild av dem från skolans tid!)

Det kom en improvisationsteater och gjorde ja, som det låter, improvisationsteater på några vanliga frågeställningar inom UF. Som tex. hur man övertygar en lärare att ge ifrån sig några timmar till UF, eller hur man hanterar situationen där eleverna gör olika mycket i projektet. Ett mycket roligt sätt att ta upp frågor på, speciellt då de var sååå duktiga och rolig!.

Jag var med Markus ut till MÅG (Magnus Åbergsgymnasiet) här i Trollhättan idag. Det var 2:or som skulle inspireras lite inför hösten,och flera utav dem hade riktigt bra ideér. Kanske inte några revolutionerande ideér, men de kommer funka bra så länge de bakom dem tror på det och sköter sig.

Jag började skriva ut intyg förra veckan, och har säkerligen några kvar. Är ca 600 elever som ska ha intyg! Det gäller att hitta ett bra sätt att jobba med det, de som fått betyg står inte listade utefter vilka jag skrivit ut, så man får leta lite efter dem. Men det funkar! Jag har kommit på ett bra arbetssätt.. :)







RSS 2.0